Laten we het simpel houden. We zijn niet van de gladde praatjes, ingewikkelde theorieën of complexe materie. Daarvoor zijn er ooit infographics bedacht. Info wat? Infographics. Dit is eigenlijk een creatieve visuele weergave van die ingewikkelde theorieën of complexe materie, maar dan vereenvoudigd en ondersteund met afbeeldingen, grafieken en/of illustraties

Infographics zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Kijk naar de sociale media die steeds groter worden als Instagram en Pinterest. Mensen willen snel informatie tot zich nemen en hebben geen tijd (en zin) om hele lange stukken te lezen. Hier leent een infographic zich uitstekend voor. In één oogopslag is te zien waar het artikel over gaat, wat de belangrijkste punten zijn en misschien wel wat de oplossing is voor een bepaald probleem.

Ook is het goed te gebruiken voor een instructie, bijvoorbeeld in de zorg; hoe was je je handen op de juiste manier. Het is de manier om jouw boodschap op een snelle manier over te brengen op jouw doelgroep. Of het nu een jaarverslag is, een nieuwe ontwikkeling in de biologie, een complex probleem waar jij de oplossing voor hebt, of noem maar op; een infographic is dé manier om dit zo simpel en snel mogelijk over te brengen op je doelgroep.

Infographic laten ontwikkelen

Briefing

Hoe gaat zoiets in z’n werk? Allereerst kijken wij kritisch naar de informatie. Wat wil je nu eigenlijk vertellen? Wat zijn de highlights uit je verhaal? Er is natuurlijk niemand die dit beter kan vertellen dan jijzelf. Wij zijn een en al oor. We nemen dit met je door en koppelen dit terug aan de hand van een briefing.

Concepting

Vervolgens kruipen we in jouw huid. Of nou ja, die van je organisatie. Wat is de huisstijl? Waar moeten we rekening mee houden? Hoe praat je tegen je doelgroep? Welke kleuren gebruik je? En ga zo maar door. We gaan door tot we iedere vezel hebben ontdekt om jouw identiteit onder de knie te krijgen. Zodat het uiteindelijke product past als een jas en jouw doelgroep het direct herkent.

Ontwikkeling

Dan komt ons leukste werk. We bouwen de informatie om tot… mooie plaatjes. Want dat zijn het eigenlijk. We kijken natuurlijk wel hoe we de informatie het beste kunnen verpakken en welke stijl hier het meest geschikt voor is, zodat de boodschap duidelijk en helder overkomt. En dat je doelgroep het begrijpt, want dat is natuurlijk het belangrijkste.

Infographic laten maken?

Enthousiast geworden? We gaan graag met je om tafel om de mogelijkheden te bespreken. Wat heb je in de koffie?

Snel contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Super snel contact

We snappen dat een complexe vraag soms lastig te verwoorden is via een formulier, daarom staan we je graag ook telefonisch te woord.

Je kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer:

0595 252 103

Onze klanten