Over Ons   ⁄   Animatie laten maken

Een creatieve animatie laten maken voor jouw bedrijf?

Een complex of abstract proces, product of dienst uitleggen met behulp van tekst? Dat is nog niet zo gemakkelijk. Een animatie is dé oplossing. Hoe ingewikkeld of uitgebreid het verhaal ook is, Frissekom de creatieve studio uit Groningen vertaalt en vereenvoudigt het voor je. Met behulp van een animatie zorgen we voor een beter begrip van jouw product of dienst bij je doelgroep. Bovendien onthouden mensen 58% meer informatie na het zien van een video of animatie, dan wanneer ze dezelfde informatie in tekst lezen..

Frissekom heeft al vele mooie en ingewikkelde verhalen mogen vertalen naar een animatie. Veel van onze klanten bevinden zich in de provincie Groningen. Dat betekent niet dat we alleen maar voor organisaties in Groningen werken. Integendeel, al veel landelijke organisaties zetten een mooie animatie van Frissekom in. Het bewijs daarvan vind je in ons animatieportfolio.

 

2D Animatie Xpressionfluid

Een korte uitleganimatie over het online platform Xpressionfluid. In deze animatie hebben we de voordelen van dit brand management pakket op een rijtje gezet.

Bekijk het project

 

3D Animatie IE Systems

IE Systems heeft door ons een animatie laten maken waarin we uitleggen hoe de door hun uitgevonden putdeksel problemen oplost.

Bekijk het project

 

Uitleg animatie Weefvakken

Voor Rijkswaterstaat hebben we deze uitleg animatie gemaakt. Hoe benader je nu een weefvak als je wilt in of uitvoegen en waar begin je met kijken?

Bekijk het project

 

Waarom een animatie laten maken?

Animaties zijn hip. De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn talloze situaties te verzinnen waarvoor je een ze kunt inzetten. Waarom zou je als organisatie een animatie laten maken? Omdat het werkt! Animaties passen bij de (snelle) tijd waarin we leven en onze drang om snel (visuele) informatie tot ons te nemen. Bovendien denkt 60% van de mensen visueel. Geen wonder dat een video of animatie beter wordt onthouden dan een tekstboodschap!

Animaties verhogen de vindbaarheid van je website en werken bovendien verkoop bevorderend.

Animaties zijn zeer geschikt voor organisaties die een complexe boodschap willen uitleggen aan hun doelgroep. De productie is relatief eenvoudig; je bent niet afhankelijk van weersomstandigheden, locatie of mensen. Wil je iets in het filmpje aanpassen? Dan is dat, in tegenstelling tot film, zo gepiept. Een animatie kun je niet alleen op je website zetten, maar ook delen via e-mail en social media en vertonen op beurzen en evenementen. Wist je trouwens dat YouTube na Google wereldwijd, van Groningen tot aan Australië, de meest gebruikte zoekmachine is?

 

Gaaf, een animatie. Hoe gaat dat in zijn werk?

 

Animatie-laten-maken-concept

Concept

Een animatie is vaak niet iets dat je zomaar uit je mouw schudt. Goed nadenken over het verhaal dat je wilt vertellen, dat is het halve werk. Een creatief proces, zo noemen we dat. Een creatief proces begint met een afspraak en een goede kop koffie samen met jou. Tijdens die afspraak vragen we je ‘t hemd van het lijf en zetten we al jouw wensen op een rijtje. We gaan op zoek naar het doel van de animatie en de doelgroep die je wilt bereiken. Dat is het moment waarop we de animatie in concept uitdenken. Het concept vormt de basis van een goede animatie.

 

Animatie-laten-maken-scriptScript en storyboard

Van de grote hoeveelheid informatie die we van jou hebben mogen ontvangen, maken we een logisch en lopend verhaal. Dit vertalen we in een script, een soort stappenplan voor de animatie. Ook denken we na over de vorm van de animatie. Is een 2D-animatie geschikt of kun je beter voor een 3D-animatie gaan? Een dergelijke keuze stemmen we altijd af op je bedrijf, doelgroep en verhaal. Ga je akkoord met het script, dan starten we met het ontwerpen van een digitaal storyboard.

 

Animatie-laten-maken-productieProductie

This is where the magic happens: hét moment dat we onze animatie studio in duiken en de ontwerpen tot leven brengen. Naast het beeld, komen daar ook zaken bij kijken als het inspreken van de voice-over, het kiezen van passende muziek en subtiele soundeffects. We houden jou daarbij natuurlijk continu op de hoogte, zodat de animatie helemaal aansluit bij je wensen. Pas als jij helemaal tevreden bent, dan is de animatie klaar om de wijde wereld in te gaan!

 

 

Drie tips voor een fantastische animatie.

 

Tip 1

Houd het kort

De concentratie van de kijker verslapt na ongeveer 1,5 minuut. Zorg er daarom voor dat je binnen deze tijd tot de kern van je verhaal komt. Let op! Geef niet teveel informatie. Is je product geschikt voor verschillende doelgroepen, dan is het verstandig om ook verschillende animaties te laten maken. Liever twee korte animaties van één minuut, dan één lange van twee minuten.

 

Tip 2

Houd het projectteam klein

Het kan prettig zijn om meerdere collega’s bij het project te betrekken. Let wel op dat het projectteam niet te groot wordt. Immers, hoe meer zielen, hoe meer smaken. Met een klein projectteam voorkom je dat de animatie een zoutloos compromis wordt. Bovendien kun je sneller schakelen, waardoor het project sneller loopt. Klein is fijn!

 

Tip 3

Gebruik een streamingdienst

De kersverse animatie plaats je natuurlijk op je eigen website. Op het moment dat je video veel bekeken wordt of de video veel ruimte in beslag neemt, dan kan het gebeuren dat het dataverkeer van je website wordt overschreden. Gebruik daarom altijd een streamingsdienst als YouTube of Vimeo voor het implementeren van je video op je website.

 

Wat kost een animatie?

Iedere animatie is anders. De kosten zijn daarom ook nooit gelijk en geheel afhankelijk van jouw wensen. Hoe langer de animatie, hoe meer beeld wij gaan creëren bijvoorbeeld. Wil je gebruik maken van een voice-over? Hoe gedetailleerd moet de animatie worden? Bovendien moet alles vervolgens ook nog gaan bewegen. Je leest het al; de prijs van een animatie is afhankelijk van veel factoren.

Wil je graag een prijsopgave van ons ontvangen? Neem dan eens Contact met ons op of gebruik onderstaand formulier. Als jij een korte uitleg kunt geven van je ideeën, dan maken wij zo snel mogelijk een offerte of plannen we een afspraak met je in.

 

Snel antwoord

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Supersnel antwoord

 

We snappen dat een complexe vraag soms lastig te verwoorden is via een formulier, daarom staan we je graag ook telefonisch te woord.

Je kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer:

  0595 252 103

Met plezier werken wij voor kleine regionale tot grote internationale opdrachtgevers.

En daar zijn we trots op!