Skip to content

Video headers

De laatste jaren zien we een enorme groei in de inzet van video’s, maar ook in het gebruik van video headers: een filmpje of animatie op de homepage van je website, die – al dan niet full screen – wordt geopend als je erop klikt. Vaak worden deze video’s ingezet als teaser om de bezoeker een korte indruk te geven van het bedrijf of de organisatie en duren ze dan ook niet langer dan 15 seconden. De trend van video headers is geen verrassende. Het internet wordt sneller en sneller, browser technologieën ontwikkelen zich verder en iedereen heeft tegenwoordig de mogelijkheid om kwalitatief hoogwaardige video’s te maken. Om je een beetje wegwijs te maken in het land der video headers, bespreken we een aantal van de termen en toepassingen.

Video loop

Vanaf het moment dat je bezoeker op jouw website zit, wil je ‘m vasthouden en – in de meeste gevallen – een actie laten uitvoeren. Dat kan variëren van het aanvragen van een offerte tot het plaatsen van een bestelling of reservering. Een video loop is een kort stukje video dat continu herhaald wordt. Vaak wordt de video loop ingezet in een video header, omdat je de bezoeker die voor het eerst op je website komt direct wilt prikkelen.

Een video loop kun je op twee manieren inzetten: als teaser voor de rest van de video of als alternatief voor een stilstaande fotoheader. Zo kun je een video loop inzetten om je bezoeker alvast een glimp op te laten vangen van je producten of diensten.

Zet je de video loop in als teaser voor de rest van de video, dan heb je bij ‘binnenkomst’ op je website direct de aandacht van je bezoeker te pakken. De verleiding is dan zeer groot om even door te klikken om te zien welk verhaal er achter dat bewegende beeld zit. Het perfecte moment om jouw bedrijf of product te presenteren en er een call to action aan te verbinden!

Video techniek

De eerste momenten op je site zijn cruciaal: laadt je website te langzaam, dan kan dat ervoor zorgen dat je bezoeker afhaakt, nog voor je website überhaupt te hebben gezien. Met name bezoekers die via mobiel jouw video bekijken kunnen daar last van hebben, doordat mobiele telefoons nog vaak een wat tragere of minder goede internetverbinding hebben. Video’s zijn niet zelden grote bestanden. Zorg ervoor dat zowel je video als je website technisch zo goed in elkaar zitten dat je video header niet de beperkende factor is.

Daarnaast is het verstandig om een deskundige partij in te schakelen voor het schieten van je video header. Een bedrijf dat niet alleen een video kan opnemen, maar ook kan editen en de voorwaarden kent voor een goede video header.

Video feitjes

Twijfel je nog over de inzet van video(headers)? Hieronder sommen we wat voordelen op:

  • In vergelijking met tekst onthouden mensen 58% meer informatie wanneer ze een video of animatie hebben gezien.
  • Veel mensen zijn visueel ingesteld: gemiddeld denkt 60% in beelden.
  •  Een video of animatie werkt verkoop bevorderend, doordat een complexe en abstracte boodschap eenvoudiger en begrijpelijker is over te brengen.
  •  Video is goed voor de vindbaarheid van je website in Google.

Wil jij een pakkende en aantrekkelijke video header? Frissekom helpt je graag. Samen gaan we op zoek naar de beste vorm. Wij zorgen ervoor dat de video niet alleen heel pakkend is, maar ook voldoet aan alle technische eisen.

Neem contact met ons op

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!