Skip to content

Videomarketing voor jouw bedrijf

Video is de laatste jaren steeds belangrijker geworden voor online marketing. Op alle bekende social media platformen scoort videocontent zeer goed. Dit komt omdat je op een visuele en vermakelijke manier eenvoudig informatie tot je neemt tijdens het kijken van video’s. Naast social media, zien we dat video ook steeds meer op website ingezet wordt om informatie over te brengen.

Waarom moet jij videomarketing inzetten voor je bedrijf?

Als bedrijf wil jij je product of dienst verkopen aan klanten en opdrachtgevers. Je wilt je klant overtuigen dat jouw product of dienst is wat ze nodig hebben. Video is daarvoor heel geschikt en breed inzetbaar. Je kunt een bepaalde eigenschap van het product uitlichten, je klant persoonlijk toespreken, technische aspecten in beeld brengen en ga zo maar door. 

De voorspelling van Cisco, ‘s werelds grootste IT bedrijf, is dat in 2022 82% van het internetverkeer uit video bestaat. Heel gek is dit niet aangezien Youtube na Google de populairste website is. Ook Google zelf ziet het belang van video en beloond websites met videocontent met een boost in de zoekresultaten.

De onderstaande video hebben wij geproduceerd voor Relatieplanet om nieuwe klanten te winnen.

Hoe kan jij video inzetten voor je bedrijf?

Het plaatsen van video op je website heeft dus meerdere voordelen. Je SEO krijgt een boost en voor de bezoekers is er interessante content. Vervolgens helpt deze content ook nog om conversies te verhogen. Ben je een klein bedrijf en denk je dat video daar niet geschikt voor is? Dan heb je het mis! Juist dan is het interessant om je klant te overtuigen van jouw product middels video en kun je de concurrentiestrijd aangaan in zoekresultaten. 

Soorten video’s

Welk soort video voor jou geschikt is hangt volledig af van waarvoor je het wilt inzetten. We lichten een aantal video’s voor je uit:

Product- of demovideo

Met een product of demo video kan je een product of dienst van jouw bedrijf in de spotlight zetten. Bewegende beelden geven een betere impressie van hoe het product er uit ziet en hoe het functioneert. 

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm kan potentiële klanten en opdrachtgevers een beter beeld geven van jouw bedrijf. Door kort op te sommen wat je doet en wat je kwaliteiten zijn, krijgen ze een indruk van de vaardigheden en de sfeer binnen het bedrijf.

Evenementen video’s

Evenementen video’s zijn niet alleen belangrijk voor degene die het organiseert, maar ook voor betrokken partijen. Het is een manier om mensen die er niet bij waren erbij te betrekken en om, als het evenement een succes was, deze aandacht vast te houden. Je kunt voorafgaand aan het evenement een zogeheten teaser inzetten om het publiek te laten zien wat ze kunnen verwachten. Het kan net datgene zijn om ze over de streep te trekken om een kaartje te kopen. Aftermovies zijn hierin ook een belangrijk middel, maar geeft de thuisblijvers ook een goede sfeerimpressie. 

Instructievideo’s

Instructievideo’s kunnen ingewikkelde producten of diensten duidelijker maken voor jouw doelgroep. Bovendien laat je met instructievideo’s heel duidelijk zien dat jij een expert bent in je vakgebied. 

Project video’s

Door tijdens het uitvoeren van een mooi project beelden vast te leggen kun je klanten een kijkje achter schermen geven zodat ze weten hoe je bedrijf te werk gaat. Wanneer de ambacht of technische aspecten jouw onderscheidende kracht is, kun je dit op deze manier benadrukken. 

Animaties

Het kiezen voor een animatie video heeft voor- en nadelen. Voor een traditionele video heb je acteurs, een locatie, belichting en apparatuur nodig. Een groot voordeel is dat er geen logistiek aan te pas hoeft te komen. Het laten maken van een animatie kan dus altijd, ook als er geen ruimte is om een traditionele video op te nemen. Een nadeel kan zijn dat een animatie geen realistisch beeld geeft van het uiterlijk van een bedrijf of product dat getoond word.

Testimonial video’s

Consumenten zijn gek op reviews. Het is niet voor niets dat deze tegenwoordig overal aan worden toegevoegd. Je hebt je online bestelde pakketje nog niet in huis of je hebt al een mailtje in je mailbox wat je van je aankoop vindt. Als je veel positieve reacties van klanten krijgt kun je testimonial video’s opnemen om potentiële klanten te overtuigen om over te gaan tot conversie. Als de testimonials oprecht zijn zorgt dit voor social proof en bewijst het dat je producten of diensten echt goed zijn.

Wil je meer zien van onze video’s? Bekijk dan alle Frissekom video producties.

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!