Skip to content

Meer doen met minder afval

Afval, op het eerste gezicht niet bepaald het meest sexy onderwerp, toch? Of juist wel? Jaarlijks produceren we ontzettend veel afval met z’n allen. Tijd voor verandering! Gemeente Het Hogeland organiseert daarom het Afvalfestival om er een hippe lading aan te geven en om te laten zien dat het minder kan. Aan ons de vraag om een inspirerend filmpje te maken met als doel; mensen aan het denken zetten. Een kleine kanttekening; de deadline is over een paar week. Natuurlijk, geen probleem!

Concept

Nadat we met elkaar om tafel hadden gezeten, begonnen we aan het script. Altijd weer een uitdaging om de boodschap goed over te laten komen in een korte tijd. Al snel kwamen we erachter dat enkel een informatieve video niet de manier was. Het had meer nodig… Het moest een smoel krijgen, herkenbaarheid. Na een korte brainstorm kwamen we uit op Blikkie. Het karaktertje, gemaakt van afval, die jou laat zien hoe het zit en dat je met afval juist hele toffe dingen kunt doen.

Animatie

Na goedkeuring van de screenshots, konden we los. Naast het nieuwe karakter moest de animatie gegoten worden in de huisstijl van gemeente Het Hogeland. Deze leent zich perfect voor de achtergrond. Het is een prikkelende animatie geworden en deadline (met heel wat zweetdruppels) gehaald!

Afvalfestival

Ondanks dat de vraag in eerste instantie anders luidde hebben we er toch een Frisse touch aan kunnen geven door verder te kijken dan de vraag. Erg leuk om te zien was dat het karakter zo goed werkt en dat het zo breed getrokken werd. Wat uiteindelijk bedoeld was als ondersteunde video, liep uit tot een heel tof festival met Blikkie in de hoofdrol. Je kon tijdens het festival zelfs je eigen Blikkie maken. Hoe leuk is dat!

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!