Skip to content

Verbinden verrijken ontmoeten

De Tirrel is een unieke samenwerking tussen twee basisscholen, een verzorgingstehuis en de gemeente Winsum. Daarnaast is er ook ruimte voor kinderopvang, zijn er faciliteiten voor de wijkbewoners en komt er een nieuwe sporthal voor de binnensporten. Het is niet alleen een gebouw welke deze partijen gaan delen, maar het is echt samenwerken, samenzijn en samenleven. Een mini-samenleving waar men elkaar kan ontmoeten en van elkaar kan leren.

Visuele identiteit

Tirrel is een Gronings woord wat slim levende betekent of ook wel levendig. Wij ontwikkelden het logo, de huisstijl en website van dit unieke project met als doel De Tirrel toegankelijk te maken voor iedereen van 0 tot 110 jaar oud. Het logo bestaat uit een open cirkel wat naast een levendige vorm is ook symbool staat voor openheid en toegankelijkheid. De vier kleuren uit het logo staan voor de vier functies; onderwijs, zorg, sport en vrije tijd.

Daarnaast ontwikkelden wij een complete huisstijl die te gebruiken is tijdens de realisatie van, maar ook in de toekomst als iedereen zijn plek heeft gevonden binnen de Tirrel.

Binnen dit traject is alles meegenomen, van briefpapier tot informatieborden en van video templates tot giveaways. Het rijke kleurenpallet samen met de combinatie van een schreef en schreefloos font zorgt voor een levendige uitstraling welke goed aansluit bij de brede doelgroep.

Infographic

Het ontwerpen van het enorme gebouw was een hele uitdaging, want hoe zorg je nou dat alle bewoners en gebruikers straks allemaal hun eigen plekje krijgen in het gebouw. En hoe zorg je ervoor dat het gebouw klaar is voor de toekomst, het verkeer in goede banen wordt geleid en er voldoende parkeergelegenheid is? Wat gebeurt er verder met de oude verzorgingscentrum en het gebied er om heen? Allemaal vragen waar lang over nagedacht en gediscussieerd is, maar hoe maak je dit nu inzichtelijk voor het grote publiek?

Een infographic werd de oplossing. Nadat we de tekeningen van de architect van het gebouw hadden ontvangen, hebben we het gebouw omgezet. We hebben alle onderdelen losgetrokken en in de kleuren van de huisstijl gezet. Een enorm karwei van zo’n groot en complex gebouw.

Toen ook de omgevingsschets eenmaal klaar was, hebben we deze tevens omgezet en het ontwerp van het gebouw uitgebreid. Zo zie je bijvoorbeeld dat op de plaats waar nu het verzorgingscentrum de Twaalf Hoven staat, een prachtig park aangelegd gaat worden, met daarin de gekapte bomen gebruikt als hagen of bruggetjes.

3D Visualisatie

Door eenmalig te investeren in het ontwikkelen van de 3D tekening van het gebouw, heeft de Tirrel nu de mogelijkheid om snel op verschillende manieren communicatie uitingen te laten ontwikkelen. Zoals bijvoorbeeld deze infographic, maar ook als bewegend beeld in de vorm van een animatie. Daarnaast zijn de tekeningen eenvoudig uit te breiden en aan te passen wat in een project, dat volop in ontwikkeling is, zeker een must is.

Animatie

Dat duurzaamheid een grote rol speelt is inmiddels wel bekend, maar hoe duurzaam gaat de Tirrel nu eigenlijk worden? Dat leggen we uit in onderstaande animatie. Duurzaamheid bij de Tirrel gaat niet alleen maar over het gebouw en de omgeving maar ook hoe iedereen met elkaar om gaat.

Er waren veel ideeën over hoe duurzaam de Tirrel moest worden. Om de aandacht van de doelgroep te krijgen en te houden hebben we de zes belangrijkste punten uitgelicht en deze gevisualiseerd. Hierdoor wordt de animatie niet te lang en blijft de kijker geboeid.

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!