Skip to content

Ambacht in een nieuw jasje

Waar het tegenwoordig bij de meeste pelletkachels alleen maar draait om duurzaamheid en techniek wil Duroflame ook een stijlvol object naar huiskamers brengen. Een pelletkachel moet weer het gevoel van gezelligheid en sfeer van vroeger naar nu halen. Met deze visie ontwerpt en produceert Duroflame sinds 2014 pelletkachels die lijken op de ‘gewone’ houtkachels, maar dan een stuk schoner, duurzamer en veiliger.

Bekijk de website

Strategie & Branding

Met deze visie heeft Duroflame zich binnen no time als serieuze internationale speler op de Pelletkachelmarkt weten te positioneren. Wij zorgden voor een rebranding van het merk, welke volledig past bij de ambities van het bedrijf. Het nieuwe logo bestaat uit een blad, wat staat voor de duurzaamheid, in de vorm van een vlam.

Het beeldmerk wordt dan ook zowel staand als vlam als liggend als blad gebruikt. Om het gevoel van sfeer en ambacht te creëren hebben we ons laten inspireren door oud Hollandsche vormen en kleuren. Zo gebruik we in het logo geen zwart, maar grachtengroen. Dit gecombineerd met een strak lettertype zorgt voor ambacht in een nieuw jasje.

Productvisualisaties

Duroflame heeft het designproces van de kachels zelf in huis. Van dit voordeel hebben wij gebruik gemaakt door de Autocad ontwerpen om te zetten en realistisch te renderen. Een groot voordeel, dit betekend namelijk geen gesleep met zware kachels naar verschillende locaties of een fotostudio. Voor elke kachel creëerde we een omgeving waar alle kachels met één druk op de knop in geplaatst kunnen worden. Daarnaast verplaatst de  digitale camera niet of exact hetzelfde waardoor de afbeeldingen heel consistent zijn.

 Elke kachel hebben we zo opgebouwd dat de deur, hendel en klep eenvoudig in elke stand gezet kunnen worden. En eventuele wijzigingen aan de kachels kunnen eenvoudig doorgevoerd worden nu, maar ook in de toekomst. Voor Duroflame een enorme kostenbesparing en voor ons heel veel vrijheid door op elk gewenst moment in het project een andere afbeelding te creëren.

Web Development

De website is de plek waar dit alles samen komt; de sfeervolle vormen, de oud hollandsche kleuren en de moderne productafbeeldingen. We schreven pakkende webteksten en vertaalden dit naar een passend ontwerp. De bezoeker vindt hier alle informatie over de kachels en het verhaal achter het merk. En is de bezoeker echt geïnteresseerd, dan kan deze eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt vinden.

Wie wil dat nou niet, een kachel die met passie ontworpen en geproduceerd is.

Bekijk de website

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!