Skip to content

Geloven in ontwikkeling

De Wierde is een gereformeerde basisschool gelegen aan een oude wierde in Winsum. Net als vroeger de wierde beschermde tegen het water, wil de school een veilige plek bieden aan de leerlingen. Daarnaast is een wierde ook een zichtbare plek, net als de school ook een zichtbare plek wil zijn in de omgeving.

Visuele identiteit

Om een eenduidige uitstraling naar buiten te hebben zijn wij gevraagd om de huisstijl op te frissen en lijn aan te brengen in het gebruik er van. Het logo, wat ondoordacht in meerdere kleuren werd ingezet, hebben we gemoderniseerd. Waar het logo eerder in één kleur gebruikt werd hebben wij juist gekozen voor één logo met meerdere kleuren. Dit symboliseert ook de waardering van de onderlinge verschillen van karakters en mogelijkheden.

Vanuit het logo hebben we de huisstijl ontwikkeld waarin de speelse ‘wierde’ centraal staat. In samenwerking met nieuwe fotografie en de frisse kleuren zorgt dit voor een eigentijdse identiteit. Naast de jaarlijkse schoolgids, advertenties en basis huisstijlmiddelen mochten we de huisstijl ook doorvoeren in de bebording in en om de school.

Web development

Naast alle printed media zijn wij ook verantwoordelijk voor het webdesign van basisschool De Wierde. We adviseerden over hoe je eenvoudig door de grote hoeveelheid aan content kan navigeren en ontwikkelden hiervoor een groot overzichtelijk menu. Tegelijk moet het ontwerp natuurlijk wel het speelse karakter van de huisstijl behouden. Met de nieuwe website die ook geschikt is voor mobiele apparaten, is basisschool De Wierde weer helemaal van deze tijd.

Bekijk de website

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!