Skip to content

Gewoon, betrokken, dichtbij

Op 16 maart 2022 was de dag aangebroken dat we allemaal weer gebruik konden maken van ons democratisch recht, het was namelijk tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen. In 2018 was GemeenteBelangen Het Hogeland de grootste partij geworden van onze gemeente. Een prestatie die ze dit jaar graag weer wilden herhalen, aan ons om een unieke campagne te creëren.

Partijverhaal

GemeenteBelangen het Hogeland is een partij die echt opkomt voor de regio. Ze weten precies wat er speelt in de gemeente. De partij gaat het liefst uit van de kracht van inwoners en dorpen, maar komt op voor hen die een steuntje in de rug nodig hebben. Ze kiezen voor een samenleving waarin iedereen volop mee kan doen.

De partij bestaat uit een groep betrokken en enthousiaste mensen die zich inzetten om van het Hogeland een steeds mooier gebied te maken. GemeenteBelangen is een onafhankelijke politieke groepering. Ze zijn niet gebonden aan Haagse of landelijke belangen. Kortom, een echte partij voor de regio.

Concept

Vanuit het partijverhaal zijn wij gaan nadenken over een uniek concept waarmee de partij haar kiezers kan bereiken. Voor kiezers is het belangrijk dat het herkenbaar is, daarom hebben we ervoor gekozen om de gemeente als canvas te gebruik. Het uitgangspunt hierbij is geworden; met de voeten stevig in de Groninger klei. Met als subtitel het bestaande; gewoon, betrokken & dichtbij.

Hoe combineer je dan de voeten stevig in de klei met de gezichten van de partij? Gele laarzen! De kleur geel staat namelijk symbool voor GemeenteBelangen. Met dit concept hebben we ervoor gezorgd om op een herkenbare manier het partijverhaal te vertellen in de regio.

Resultaat

Het eindresultaat werd een mooie en prettige samenwerking waar we met een fijn gevoel op terugkijken. GemeenteBelangen is namelijk opnieuw de grootste geworden met 8 zetels. Maar waar we het meest trots op zijn is de impact die de campagne heeft gehad. De partij was echt zichtbaar in de gemeente en stond letterlijk en figuurlijk ‘met de voeten in de Groninger klei’.

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!