Skip to content

Je raadt het nooit

Raad het Hogeland is een gemeentelijke organisatie die verantwoordelijk is voor het bestuur van de gemeente Het Hogeland. Met 29 raadsleden die worden gekozen door de inwoners tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, behartigen zij de belangen van de gemeente en haar inwoners. Maar wie zijn deze mensen, wat drijft hen en wat doen ze nu precies?

Concept

Veel inwoners weten ongeveer wat de gemeenteraad is, maar wat ze nu precies doen en wie er in de raad zitten? Zolang je ouder dan 18 jaar bent kan iedereen raadslid worden van de gemeente waarin hij of zij woont. En je hoeft je baan er niet voor op te zeggen, want raadslid zijn is geen voltijd functie. Wij ontdekten dat er achter elk raadslid een bijzondere baan of hobby schuil ging.

Zo ontstond het concept ‘Je Raadt het nooit’. Het concept waarin we door middel van interviews en opvallende fotografie vertellen wie nu eigenlijk de mens is achter de lokale politicus.

Fotografie

In verschillende sessies fotografeerden wij de raadsleden in een lege raadszaal met een persoonlijk item dat hun beroep of hobby symboliseert. Dit leverde soms hilarische momenten op, zo kwam het eerste raadslid met een enorm lego schip dat niet in de lift paste en met vier man omhoog getild moest worden. Of een ander raadslid kwam met een duif, welke via het raam van de wethouder zelf weer naar huis vloog. Bij elk item werden we weer nieuwsgierig naar het verhaal erachter. En dat is precies wat de fotografie moet gaan doen, verleiden om meer te weten te komen over de raadsleden.

Communicatiestrategie

Van de interviews en de fotografie maakten wij advertorials welke 31 weken lang paginagroot in de lokale krant te zien zijn. Tegelijkertijd is er elke week een social media post ingepland die verwijst naar de digitale versie van de advertorial. Zo is de campagne bijna niet te missen.

Uiteindelijk waren alle raadsleden zo enthousiast over de fotografie dat ze langzaamaan de foto’s op de website ook gaan vervangen.

Bekijk de website

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!