Skip to content

Het mooiste kasteel van Noord-Nederland

In Uithuizen vind je het kasteelmuseum de Menkemaborg. De ideale plek voor een cultureel dagje uit. Een plek met een rijke historie. Wij mochten een nieuwe huisstijl creëren, de fotografie vernieuwen, alle teksten (her)schrijven, en een compleet nieuwe website opleveren. Eigenlijk zat alles in dit project. Een project waar we trots op zijn, met impact in de regio!

Bekijk hier de nieuwe website

Visuele identiteit

Een cultureel dagje uit begint bij de Menkemaborg. Een unieke ervaring waarin je meegenomen wordt in een rijke historie die al is ontstaan in de 14e eeuw. De huisstijl van de Menkemaborg sprak niet meer de gewenste doelgroep aan doordat deze sterk verouderd was. Aan ons was het de taak om een nieuwe branding te creëren die ook jonge gezinnen aanspreekt om deze prachtige borg te bezoeken. Dit hebben we gecreëerd door onder andere het logo compleet te vernieuwen en hierin een sierlijke typografie te gebruiken welke past bij het gevoel van het Groningse platteland. De inspiratie voor de kleuren haalden we uit het kleurrijke pallet van het interieur van de Menkemaborg zelf. Daarnaast gebruikten we de vormen van de verschillende daken als kaders om de huisstijl meer body en herkenbaarheid te geven.

Fotografie

De Menkemaborg is een prachtige locatie waarbij fotografie meer kan vertellen dan 1000 woorden. Dat was dan ook het doel voordat we gingen foto’s gingen schieten. Bij deze unieke locatie was het belangrijk om niet alleen de schoonheid van de Menkemaborg zelf vast te leggen, maar ook de juiste doelgroep aan te spreken. Door gebruik te maken van een jong gezin als model komt de borg ook nog eens extra tot leven. Daarnaast hebben we ook nog een aantal foto’s met de drone geschoten vanuit hoeken waar je anders niet zou kunnen komen.

Website

Bij een nieuwe branding is een nieuwe website essentieel. Een website die in één lijn ligt met de branding, waarbij het verhaal op de juiste manier verteld wordt. Dit hebben we gedaan door het design in lijn te maken met de huisstijl. Daarnaast hebben we ook alle teksten herschreven of geredigeerd, om een unieker verhaal te vertellen. Tot slot moest de website ook overzichtelijk zijn, een potentiële bezoeker moet binnen een paar klikken alle informatie kunnen vinden waarnaar die opzoek is.

Lancering

Op 1 maart 2023 opende de Menkemaborg haar deuren voor het nieuwe seizoen. Hét moment om ook de nieuwe branding en website te lanceren. Om extra exposure te creëren tijdens de lancering hebben wij een unieke video/teaser gecreëerd die de nieuwe branding presenteert. De video is vervolgens via de verschillende social media kanalen van de Menkemaborg gedeeld. Met de nieuwe branding en website heeft de borg een nieuwe eigentijdse uitstraling waarmee het zich op een unieke manier presenteert aan de buitenwereld, maar bovenal het verhaal van deze bijzondere plek op de juiste manier verteld!

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!