Skip to content

Kies voor de kracht van de natuur

Pelfin heeft de ambitie dé duurzame keuze te worden voor consumenten als het gaat om resthout producten voor tuin, haard en dier. Wat afval is voor zagerijen is grondstof voor Pelfin. Bij elk product wordt de productieketen zo lokaal mogelijk gehouden en daarmee de impact van het transport op het milieu laag.

Visuele identiteit

Pelfin wil hét premium merk onder de duurzame producten worden. Vooral het onderscheidend vermogen was iets waar we rekening mee moesten houden bij het ontwikkelen van hun visuele identiteit. We hebben onderzoek gedaan naar de kernwaarden die centraal staan bij Pelfin. We wilden in de huisstijl vooral naar voren laten komen dat Pelfin is gemaakt van natuurlijke producten welke lokaal worden geproduceerd.  Door de kleuren en typografie is het duurzame en verantwoorde karakter benadrukt.

Verpakkingen

In eerste instantie begon Pelfin alleen met het op de markt brengen van premium houtpellets voor consumenten. Echter merkten ze dat de interesse naar duurzame producten in de markt groter was waardoor er al snel een producten lijn met boomschors en potgrond op werd gezet. Doordat deze producten niet in een doorzichtige verpakking kunnen worden gevuld, moest het concept van de eerste verpakking ook over de kop. We kozen ervoor om door middel van fotografie de prachtige herkomst van de producten te laten zien en gingen met de camera en een paar zakken boomschors de natuur in om hét perfecte plaatje te schieten.

Web Development

De Pelfin producten zijn nieuw op de markt. Hierdoor hebben we er voor gekozen de website eerst te richten op het vinden van zoveel mogelijk dealers. 

Omdat niet alle dealers ruimte hebben om grote pallets met Pelfin producten te stallen hebben we er een shop module aan toegevoegd. Binnen deze shop kunnen klanten van Pelfin dealers zelf de producten bestellen. Dit kan echter uitsluitend met een unieke code van de dealer. Voor elke bestelling die wordt gedaan krijgt de dealer een commissie. Zo kunnen dealers geld verdienen aan de producten van Pelfin zonder dat ze de producten op voorraad hoeven te hebben.

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!