Infographic en animatie de Tirrel

De Tirrel wordt een prachtig complex met onder andere twee basischolen en een verzorgingstehuis onder één dak. De plannen zijn nu volop in ontwikkeling is en in september 2022 zullen de deuren geopend worden. Een hele uitdaging, want hoe zorg je nou dat alle bewoners en gebruikers straks allemaal hun eigen plekje krijgen in het gebouw. En hoe zorg je ervoor dat het gebouw klaar is voor de toekomst, het verkeer in goede banen wordt geleid en er voldoende parkeergelegenheid is? Wat gebeurt er verder met de oude verzorgingscentrum en het gebied er om heen? Allemaal vragen waar lang over nagedacht en gediscussieerd is, maar hoe maak je dit nu inzichtelijk voor het grote publiek?

Een infographic werd de oplossing. Nadat we de tekeningen van de architect van het gebouw hadden ontvangen, hebben we het gebouw omgezet. We hebben alle onderdelen losgetrokken en in de kleuren van de huisstijl gezet. Een enorm karwei van zo’n groot en complex gebouw. Na deze eerste stap hebben we de animatie over de duurzaamheid van de Tirrel ontwikkeld.

Toen ook de omgevingsschets eenmaal klaar was, hebben we deze tevens omgezet en het ontwerp van het gebouw uitgebreid. Hierbij wordt op een eenvoudige wijze helder hoe het gehele gebied er uiteindelijk uit komt te zien. Zo zie je bijvoorbeeld dat op de plaats waar nu het verzorgingscentrum de Twaalf Hoven staat, een prachtig park aangelegd gaat worden, met daarin de gekapte bomen gebruikt als hagen of bruggetjes. 

Ook de plannen voor het  verkeer en de parkeerplaatsen worden door de infographic in één oogopslag duidelijk.

Duurzaamheid speelt een grote rol bij de Tirrel en zo ook in de infographic. Om elk punt goed te visualiseren hebben we het gebouw half open gemaakt zodat de groene dakrand en de zonnepanelen te zien zijn, maar ook de bouwkundige repetitie en de flexibele ruimtes.

Door eenmalig te investeren in het ontwikkelen van de 3D tekening van het gebouw, heeft de Tirrel nu de mogelijkheid om snel op verschillende manieren communicatie uitingen te laten ontwikkelen. Zoals bijvoorbeeld deze infographic, maar ook als bewegend beeld in de vorm van een animatie. Daarnaast zijn de tekeningen eenvoudig uit te breiden en aan te passen wat in een project, dat volop in ontwikkeling is, zeker een must is.

Animatie Duurzaamheid de Tirrel

Dat duurzaamheid een grote rol speelt is inmiddels wel bekend, maar hoe duurzaam gaat de Tirrel nu eigenlijk worden? Dat leggen we uit in onderstaande animatie. Duurzaamheid bij de Tirrel gaat niet alleen maar over het gebouw en de omgeving maar ook hoe iedereen met elkaar om gaat. Om dit te visualiseren moesten er karakters ontwikkeld worden voor de animatie, normaal gesproken een kostbaar proces. Door hierin slimme keuzes te maken konden we zorgen dat we binnen het budget bleven.

Er waren veel ideeën over hoe duurzaam de Tirrel moest worden. Om de aandacht van de doelgroep te krijgen en te houden hebben we de zes belangrijkste punten uitgelicht en deze gevisualiseerd. Hierdoor wordt de animatie niet te lang en blijft de kijker geboeid.

Snel contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Super snel contact

We snappen dat een complexe vraag soms lastig te verwoorden is via een formulier, daarom staan we je graag ook telefonisch te woord.

Je kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer:

0595 252 103