Skip to content

Een hub vol voorzieningen

Terwijl je aan het wachten bent op de volgende bus, vul je je flesje water, je haalt nog snel even een lunch of boodschappen voor het avondeten. Het kan allemaal bij een reishub. Een hub is een knooppunt waar je gemakkelijk overstapt van bus, trein, auto, fiets of voet en waar je comfortabel kunt wachten op je volgende aansluiting. Op zo’n hub zijn extra voorzieningen aanwezig, zo is er bijvoorbeeld een watertappunt aanwezig, wifi of een kiosk, maar ook andere voorzieningen zoals een gezondheidscentrum, brede school of boodschappenservice. Kortom een plek waar alles samenkomt. Een hub kan uitgroeien tot een sociaaleconomisch knooppunt van het dorp, de wijk of de regio.

Bekijk de website

Animatie

Om uit te leggen wat een Hub nu precies is ontwikkelden wij een korte animatie van nog geen minuut waarin we de voorzieningen uitlichten en vertellen wat de mogelijkheden zijn op een Hub. Deze animatie wordt ingezet op de website van Reis via Hub en getoond op bijeenkomsten om ondernemers enthousiast te maken en te inspireren.
Daarnaast hebben we voor drie nieuwe voorzieningen aparte animaties ontwikkeld om deze uit te lichten en bekender te maken bij de reizigers. Zo maakten we een animatie voor handige fietskluizen, de pakketkluis en wandelroutes. Deze animaties worden ingezet bij een online campagne op social media en via Google Ads.

Web development

In opdracht van OV-bureau Groningen Drenthe schreef communicatiebureau Senza het communicatieplan voor de hubs. Hierin helpen zij het OV-bureau om de hubs zichtbaarder te maken voor reizigers, ondernemers en lokale overheden. Wij werden gevraagd om de website te ontwikkelen en hierover mee te denken. Het webdesign moest beschikken over een aantal functionaliteiten. Zo moet er een kaart beschikbaar zijn waar alle hubs op te zien zijn, een koppeling met 9292ov om je route te plannen en een ideeënbus. Ook moet er per hub te zien zijn wat samenwerkingspartners hebben betekend. Daarnaast hebben we een aparte omgeving gebouwd voor professionals waar zij kunnen zien wat er mogelijk is op een hub en waar vertrouwelijke informatie gedeeld kan worden. Het lijstje met functionaliteit gaat zo nog wel even door.

Wat is jouw uitdaging?

Laten we kennismaken!