Animatie serie Lentis

Lentis is dé aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Ondanks de grootte van de organisatie geloven zij in kleinschalige zorg, waarbij cliënten zoveel mogelijk regie houden over hun eigen behandeling. Door middel van een luchtige animatie wil Lentis de behandelingen en problemen waar hun cliënten mee te maken hebben op een leuke manier uitleggen aan de doelgroep.

In deze animatie behandelen we EMDR-therapie, waarvoor deze therapie gebruikt wordt en hoe het werkt. EMDR is een behandeling die ingezet wordt bij het verwerken van traumatische ervaringen en de emotionele gevolgen in je leven.

Rondom de EMDR-therapie (wat staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing) bestaan veel vooroordelen en onwetendheid. Zo wordt er veel gedacht dat je onder hypnose wordt gebracht of dat je alleen met een zwaar trauma in aanmerking komt voor de behandeling.

Ook wij hadden er veel moeite mee om dit los te laten tijdens het ontwerpproces. Nadat we eerst een te donkere stijl ontwikkeld hadden, hebben we uiteindelijk toch voor een eenvoudige stijl gekozen. Samen met een licht humoristisch script houdt dit de animatie luchtig en duidelijk voor alle kijkers. Zo ontstaat tijdens de nare ervaring een wolkje wat staat voor zijn trauma. Dit trauma blijft hem achtervolgen in zijn dagelijkse leven om vervolgens te vervagen na de behandeling.

De animatie is te bekijken op de website van Lentis. Hier geeft het de bezoeker snel een duidelijk antwoord op al zijn vragen.

Depressie

In deze animatie leggen we uit wat een depressie is, wat de symptomen zijn en geven we tips over hoe om te gaan met iemand met een depressie. Een moeilijk maar vooral ook zwaar onderwerp waarbij het verhaal luchtig maar zeker ook serieus gebracht moest worden. Voor deze animatie ontwikkelden we een aantal nieuwe karakters binnen de stijl van de serie. Deze keer alleen wel in een iets somberder kleurenpallet, passend bij het onderwerp van de animatie.

De tips aan het einde van de animatie zijn ook los ingezet in een social media campagne. Dit om meer awareness te creëren voor het onderwerp en hoe hier mee om te gaan.

Snel contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Super snel contact

We snappen dat een complexe vraag soms lastig te verwoorden is via een formulier, daarom staan we je graag ook telefonisch te woord.

Je kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer:

0595 252 103