Animatie Weefvakken

Rijkswegennoord

Onder de naam Rijkswegen Noord-Nederland maken Rijkswaterstaat, de Politie en het Openbaar Ministerie zich samen sterk voor de veiligheid op de rijkswegen van de drie noordelijke provincies. Uit een publiekspanel is gebleken dat de weefvakken bij Drachten en Heerenveen als gevaarlijk en ingewikkeld worden ervaren. Vooral bij grote drukte wordt het invoegen op de snelweg als erg lastig ervaren.

Door middel van een animatie mochten wij de kijker uitleggen hoe je nu het beste in en uitvoegt op een weefvak en waar je op moet letten. Om de situatie zo duidelijk mogelijk te visualiseren hebben we ervoor gekozen de animatie te bouwen in een aantrekkelijke minimalistische 3D stijl. Hierdoor hou je goed overzicht wat op een weefvak het belangrijkste punt is.

Hoe benader je nu een weefvak als je wilt invoegen, waar begin je met kijken, waar doe je je nacontrole, wat als je met dezelfde snelheid als een medeweggebruiker uitkomt op het weefvak?

En misschien wel de meest gestelde vraag; wat doe ik als ik niet in kan voegen op de snelweg? Op al deze vragen krijg je antwoord in deze uitleg-animatie.

De animatie wordt volop ingezet op verschillende socialmedia kanalen. Dit is één van de redenen dat we de belangrijkste informatie ook nog tekstueel weergeven. Wel zo makkelijk zonder geluid in het openbaar.

Snel contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Super snel contact

We snappen dat een complexe vraag soms lastig te verwoorden is via een formulier, daarom staan we je graag ook telefonisch te woord.

Je kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer:

0595 252 103